top of page

ДЛЯ МЕНЮ НА РУССКОМ НАЖМИТЕ RU

Beste vrienden,

graag nodigen wij u uit om onze Banja (hout gestookte sauna) te proberen, als nieuwe ervaring of om uw oude geliefde bezigheid te

herontdekken, want nu  is er in Nederland een specialist in deze goede, gezonde, oude en bekende Oost-europese traditie.

Wij (ik en mijn man) zijn toegewijde en opgeleide liefhebbers van deze oude, van generatie op generatie  doorgegeven, sauna specialiteit. 

Graag willen wij, als dirigenten van licht, warmte, stoom en berkentak, van de gelegenheid gebruik maken om u met ons 

Oost-europese geheim telkens weer te verrassen of u nu voor het eerst of opnieuw te gast bent in onze Banja.

Hoe zijn wij op het idee gekomen om een Banja in Nederland te openen?

Tijdens  mijn leven in Rusland, ik heb gewoond in  West-Siberië en in Ufa (Bashkortostan), ging ik elke week naar de Banja (sauna) om een behandeling met de berkentakken te ondergaan.

Ik hield hier zoveel van dat ik zowel openbare en privé Banja's bezocht, dit omdat het een belangrijk ritueel voor mij was om voor , via de berkentak behandeling, een volledig en diepgaand herstel te zorgen na een harde week werken.

Door mooie ontwikkelingen ben ik naar Nederland verhuisd, waar ik ontdekte dat mijn man de passie voor het bezoeken van de Sauna met mij deelde. Tijdens de vele bezoeken aan de Nederlandse openbare sauna's was ik niet in staat om hetzelfde effect te bereiken als bij het bezoek aan de Banja in Rusland.

 

Wij zijn toen een zoektocht gestart naar een Sauna waar ik dit gevoel wel kon terugvinden. Dit leidde tot een grote teleurstelling toen we op een gegeven moment een Sauna bezochten waar de  Nederlandse saunameesters beweerde een Russische behandeling te kunnen geven. 

Ik herinner me dat we met meer dan 20 mensen in de sauna zaten en we  werden gevraagd in een voorovergebogen zittende positie plaats te nemen, waarna de twee knutselaars begonnen met iedereen letterlijk achter elkaar  zwepend te mishandelen. 

Ik was  geshockeerd, hoe kon men  zonder de desinfecterende werking van het stoom,  oude versleten slecht voorbehandelde bosjes (dus bij de derde persoon waren alle bladerden al weg) zoveel mensen behandelen met maar 2 takken?

Het was zo verschrikkelijk en toen het mijn beurt was voelde ik op  mijn rug meer pijn i.p.v. een milde therapeutische aanraking.  Het ergste was nog dat ik, toen we de sauna uit kwamen, de rug van mijn man vol met striemen zag.  Dit was niet goed te praten!

 

Op dit moment gaven wij onszelf de belofte "om de traditie en de juiste manier van dit ritueel te waarborgen" en "een plek te bieden waar men goede materialen en de juiste hygiëne garandeert".

Mijn man staat ook achter dit idee omdat hij in Rusland heeft mogen meemaken hoe fijn de behandelingen daar zijn. Hij is zelfs zo een liefhebber geworden dat hij meerdere malen afgereisd is naar Rusland (Ural gebied, o.a. Kirzja) om opleidingen te volgen en zich zo ook meer op het medische gebied van deze behandelingen te specialiseren.

Maar biedt Banja Hollandia nog meer?

 

Omdat wij ook  in andere landen en plaatsen opleidingen, voor andere sauna behandelingen, hebben gevolgd. Kunnen wij naast de traditionele Oost-europese behandelingen ook een aantal andere behandelingen geven.

 

Maar het mooiste is dat wij,  door het telkens weer bestuderen van oude rituelen en andere technieken, nieuwe behandelingen hebben kunnen ontwikkelen.

Door dit testen, het in praktijk brengen en het combineren van verschillende technieken kunnen wij ook New Age, huidverzorgende en andere behandelingen geven.

 

De klanten zijn super enthousiast, naast de traditionele en zeer gerespecteerde Banja behandelingen, over deze combinaties.

Onze belofte!

In onze huiselijke Banja zorgen wij ervoor dat u zich kwalitatief kan ontspannen,  u uw gezondheid verbeterd en zelfs het gevoel "alsof u opnieuw geboren bent" kunt voelen.

Dit alles met de garantie dat wij de Banja traditie en de juiste manier van de berkentak behandeling waarborgen op een plek waar men goede materialen en de juiste hygiëne garandeert.

 

U bent van harte welkom om te genieten van onze Russische Banja op Nederlandse bodem, maar pas op de kans is groot dat u dit gevoel gaat missen en u terug zult moeten komen.

 

Met vriendelijke groet,
 

Familie Naarden
 

 HOUT GESTOOKTE SAUNA
"HOLLANDIA"
in huiselijke sfeer

bottom of page