WAAROM DRAGEN EEN SOMMIGE MENSEN EEN MUTS IN DE SAUNA?


Banja (sauna) liefhebbers, in Rusland, gebruiken een speciale muts tijdens een Banja (sauna) bezoek, men noemt dit een Banjamuts.

Waarom doet men dit?

Iedereen weet dat het hoofd een erg gevoelig lichaamsdeel is en daarom beschermen mensen vaak hun hoofd tegen de oververhitting door de zon, want dit kan zelfs tot een zonnesteek leiden.

In de Banja (sauna) wordt het hoofd ook op dezelfde manier beïnvloed. Omdat het hier ook te maken krijgt met hoge temperaturen kan het ook oververhit raken. Dit kan een ongemakkelijk gevoel, benauwdheid, hoofdpijn, duizeligheid, jeuk of zelfs onwel worden veroorzaken.

Zelfs haren op het hoofd kunnen uitgedroogd en gespleten raken door de herhaaldelijke hogere temperatuur tijdens meerdere Banja (sauna) bezoeken.

Maar een Banjamuts beschermt het hoofd en haren tegen de hete lucht in de Banja (sauna).

Een Banjamuts moet van natuurlijke materialen zijn zoals wol, vilt en katoen. De meeste mensen gebruiken bij voorkeur de mutsen van wol en vilt in de Banja (sauna) omdat de isolatie beter is.

Door deze bescherming kan men langer ontspannen en van het moment genieten in de Banja (sauna). Het is dus verstandig om een Banjamuts dragen.

Daarom bieden wij bij de verwelkoming in onze Banja Hollandia Sauna u een GRATIS leen Banjamuts aan zodat u dit kunt uitproberen. Wij kunnen u ook helpen om een nieuwe Banjamuts te kopen.

Hier boven op een foto een voorbeeld van de traditionele Russische Banjamuts.

#BanjaHollandiaRussischeSaunaWellnessBerkentak #Voorbereidingvoordebanjasaunabezoek #Preventievanhoofdpijnnadesaunabezoek #BanjamutsSaunamuts #Accessoiresvoorsauna #Leukecadeauvoordesaunaliefhebbers